Solig söndag

Tänk så lätt allt känns när det är varmt och solen skiner! Visst, vi vaknade onödigt tidigt imorse och jag var inte överdrivet pigg på första promenaden, men det var mysigt ändå att strosa mellan träden i morgonsolen. Luftrören var visserligen trögstartade trots frikostig medicinering och jag insåg att det skulle vara dumt att åka till kyrkan och sjunga, men då fick jag istället kratta och pyssla på tomten med mina fina killar. Dessutom åka bort och hämta fler pinnar till Dannes vägg, och sedan vila en stund medan pojkarna flätade vidare. Mer än hälften är på plats nu. Det blir jättebra! (Bildbevis saknas dock). 

(null)

Danne tog tag i att skruva ihop första odlingslådan medan jag höll reda på Alfred och försökte fixa diverse småsaker under tiden. Alltid finns det någon hörna att gräva på eller något ogräs att dra upp. 

(null)

Alfred blev trött tidigt efter att ha vaknat i ottan så vid tio satte jag honom i sjalen. Där satt han medan jag plockade och fixade i trädgården, letade batteriladdare till skruvdragaren och krattade trots att löven bara blåste bort. Sen gick hela familjen en promenad som var precis tillräckligt kort för att vår plutt inte skulle somna. På slutet fick vi ruska honom vaken. Bäst att han sover ett par timmar efter lunch, inte fem minuter i sjalen och därefter ingenting. 

(null)
(null)
(null)

När Alfred och jag sovit/vilat ett par timmar kastade vi oss in i bilen och for på loppisrunda. Esters bohag har slagit upp dörrarna för säsongen. En fin antikbod med rejäla uppsnyggade möbler (m.m) i Skärvstas fina gamla skola. Vi hade typ fem minuter på oss innan stängning (fast de var generösa med öppettiden) och nästan genast stötte vi på ett supersnyggt badrumsskåp till bra pris. Gammalt, gediget, lagom stort och i bra skick. Perfekt! De där minuterna räckte för att slå till och vi ångrade nästan att vi inte hängt på låset vid öppning kl 11. Massor med fint bara ut när vi kom och det syntes att möblerna hade gått åt under dagen. Fast ingen skada skedd, vi åkte vidare till Sånga och hottade ett rejält träbord med bänkar åt Alfred, sågat ur fina norrländska stockar. Roligt att sätta i vår allt finare trädgård! Sen var vi tillräckligt hungriga och fattiga för stt vända hemåt med fullproppad bil :-). Inte en enda bild tog jag på fynden så det får ni vänta lite på. 

Den här dyrgripen får duga istället ;-) 
(null)

Nu har vi fått klart en av odlingslådorna. Den flätade väggen är på god väg att bli färdig. Knopparna kämpar sig upp i rabatterna. En efter en försvinner lövhögarna från gräsmattan. Dessutom är mina föräldrar här igen, med stora delar av bohaget som de kört upp i en liten lastbil. Vilken helg va! Nu väntar ännu en kort jobbvecka innan en härligt lång helg 🤗