Så stort!

Vilken vecka det här varit! Vägmöte, årsmöte, traktplanering och maskiner på mina objekt. Farmor och farfar som hållit ställningarna, städat, låtit mig gå på kör och i allmänhet räddat vardagen. Hantverkare som tittade på toaletten inför renovering. En trött pojke som saknat mamma denna hektiska vecka. 

(null)

Samt störst av allt, ett första möte med vårt lilla hjärta i magen.

(null)

Det känns verkligen som första mötet, även om jag ju varit på ett tidigt ultraljud och känt små buffar i magen. Förra gången var jag så inställd på missfall. Så trött. Så kluven. Det var en liten groda på bilden. Den liknande en bebis men jag var inte mogen att ta in allt än. Nu var det tveklöst en liten människa vi betraktade. Så fin! Så verklig. De små händerna med alla fingrar, fötterna, ryggraden, näsan. Alfred hade uppnäsa, den här har en rak och fin profil. Gracila rörelser. En alldeles egen individ. Fantastiskt ❤️ 

Jag har en bebis i magen. Alfred är gravid med  en liten trä-bytta under tröjan 😝
(null)

Jag var lite nervös innan. Vågar knappt erkänna det dock, för det var inte om bebisen var frisk jag oroade mig för. Nej, jag kände bara så starkt att det låg en syster i magen, ville att det skulle vara så, hoppades. Har nog alltid tänkt att jag skulle få en av varje. Inte för att det spelar någon roll egentligen, men... jag vill liksom få vara mamma till en som kommer få mens, få flick-bekymmer, kanske själv bära ett barn en dag. Tänk om jag blir besviken om det är en pojke. Vi ville veta igen. Allt man kan få veta om barnet därinne. Kunna knyta an så gott det går innan födseln. Redan innan jag frågade visste jag svaret. 

(null)

Alfred ska med största sannolikhet få en lillasyster! En ny individ. Ett annat kön. Ett annat liv. En helt annan graviditet! Jag visste ju redan att allt var annorlunda den här gången. Jag är tröttare, finnigare, fetare hår, större mage, mer sötsug, andra känslor. Alltihop på gott och ont! Jag stoppar med gott samvete i mig tusen mellanmål och ibland till och med lite glass eller godis på det. Jag behöver mycket mat, till och med när jag inte tränar. Den där "sanningen" ett äpple och ett glas mjölk är lagom stämmer inte på mig. Jag går hos en dietist för att hålla lite koll (tack VOON för att ni fixar allt så snabbt och lätt) och hon gav mig i hemläxa att skriva ner allt jag åt under fem dagar. Skitsvårt, på många sätt. Jag blev nästan rädd när jag präntade ner alla dadlar, smörgåsar, frukter, lakrisbitar, allt vi små-åt på höga kusten hotellet... Det gör inget om jag äter "för mycket" för jag ska gå upp i vikt tröstade jag mig själv. Sen kom jag till dietisten. 2200 kalorier per dag snittade jag, väldigt jämnt fördelat på dagarna. 2500 behövde jag minst för att hålla vikten i graviditeten. Mer de dagar jag haft långa och jobbiga traktplaneringar. Herregud, så nu tillsätter jag alltså olja till gröten och äter på helt enkelt! Även om det den här gången går åt helt rätt håll åtminstone. 

Skogsinspektor, elitidrottare, typ samma ansträngning vissa dagar 👍
(null)

Nu väntar en lugn helg med express-besök av mina föräldrar. Nästa vecka ska jag ta det lugnare. Då är det dessutom påsk. Ser fram emot att få fixa påskägg och utklädnad till en större och ännu mer medveten kille i år 🐣 

Påsken 2017
(null)