Större och större och större

Hej mitt i natten. Ikväll var jag så slut vid nattning att jag medvetet somnade vid åtta istället för att hålla mig vaken och äta kvällsmat först. Nu är det mitt i natten och jag har ätit smörgås och bälgat i mig juice med en svalkande kvällsbris från den öppna altandörren. Äntligen lite kallt! Jag är verkligen tacksam för att sol och värme som varit men vi börjar alla känna oss lite slagna. Över 30 grader i skuggan dag efter dag efter dag är inte att leka med. 

Jag är nu i vecka 34+6 (alltså inne på 35:e veckan, snart 36:e) och den här veckan har någonting hänt i graviditeten. Från att ha varit smidig, stark och pigg med en kännbar men inte jobbig kula på magen har jag blivit så otymplig. Jag har haft ont i kroppen flera dagar. Har varit hungrig och låg på energi, ätit sä mycket jag kunnat och nu känns det som om magen svällt en bra bit bara över natten. Det spänner och trycker inifrån. Lilltjejen bökar runt. Försöker ta sig nedåt (herregud vad det ilade och värkte låbgt ner igår när hon tryckte sig neråt) men ligger nog fortfarande högt upp och ev inte med huvudet rakt ner utan snarare på sniskan. Det trycker mot mage och lungor och revben och ut mot sidorna. Börjar bli jobbigt att ta sig upp och ner från golvet. Så här stor var jag nog aldrig i förra graviditeten. Ingen aning om vikt just nu men känslan är att magen är mycket större än i vecka 40 med Alfred.

Stormade, packning och renovering - dagen fångad 😜
(null)

Imorse när vi funderade på vilken badplats vi skulle hänga på idag kläckte jag ur mig att "ska jag lyssna på kroppen borde jag vara hemma och läsa en bok i soffan vid en fläkt hela dagen". Gört - sa Danne och tog med sig Alfred till sjön. Så sagt och gjort. Idag har jag nästan bara vilat, läst, stickat och legat still fram till ett tiden. Det hjälpte åtminstone litegrann :-). 

Läser Vi Föräldrar och känner mig träffad
(null)

Under tiden var snickaren här och jobbade. Han fick upp alla innerväggar och äntligen börjar vi få en känsla av hur det ska bli. Innan veckan är slut har vi ett riktigt rum med fönster, dörr, golvvärme och gjutet golv. Dessutom pärlspont och lister ut mot hallen. På söndag får vi skynda oss att måla taket i badrummet. I början på nästa vecka kommer nämligen golvmatta och tapeter på plats. Hurra! Nu händer det saker :-) 

(null)
(null)
(null)

Imorgon ska vi ha cirkusskola på hembygdsgården på kvällen. Jag ska förbereda för dagen samt packa väskor inför torsdag. Då åker vi till fjällen! Bra tajming med en kropp som inte längre vill motionera 😝 fast det kommer bli toppen ändå tror jag. Prognosen än 11-20 grader och regn - det har aldrig varit mer välkommet 🌧🤗 Troligtvis har jag hunnit vila kroppen lite innan dess men annars tar vi lugna dagar med korta turer nära bilen den här gången. Det löser sig!

Nu blev det ett nästan bildlöst inlägg med blandade tankar för omväxlings skull. Ni får se fram emot bilder på både renovering och fjäll framöver istället! 

Godnatt ❤️