Gravid v. 14

Slår till på en liten gravid-uppdatering också innan det är sovdags. I lördags gick jag in i vecka 14 (13+0). Första trimestern ligger på tryggt avstånd bakom oss. Jag har, precis som sist, börjat se ett "ljus i tunneln" och mår nu inte så illa längre (bara ibland) och är visserligen trött men inte lika tröstlöst utmattad. 

Förra gången minns jag vecka 14 som att "allt försvann". Jag ringde faktiskt mamma och var orolig över att jag fått missfall för hela graviditeten var borta. Den lilla mage som putat sådär nästan märkbart var pyts väck. Inget illamående. Jag var som vanligt förutom att jag var hungrig. Försökte få tag på BM för att lyssna på hjärtljuden men fick inget svar. Efter ett tag började jag ändå inse att kroppen fortfarande jobbade med mer än bara mitt eget system. Jag lugnade mig och hade därefter en väldigt lugn inställning genom hela graviditeten.

Förra gången
(null)


Nu är förändringen mycket mindre. 
- Jag får fortfarande kväljningar och kräks ibland men sällan. Nu när jag är hostig blandat kroppen ibland ihop hostreflexen med kräkreflexen vilket är aningen onödigt ändå 🤢 Mest mår jag ändå illa när magen är tom.
- Kroppen är trött och seg. Idag tog energin helt slut när jag hade ett par hundra meter kvar på hundpromenaden med Alfred på ryggen. Fick masa mig hem. Några kilometers skogspromenad under dagen hade fyllt upp kvoten.
- Magen är klart märkbar. Livmodern känns under troslinningen. Ingen tvekan alls! Fast det är märkligt, när jag tittar ner ser jag värsta fina putet och bara "fina lilla mage när du växer". 

(null)

Sen försöker jag fota den från sidan och; var tog den vägen? Snacka om olika perspektiv! 

(null)

Här är lite siffror från inskrivningen hos barnmorskan: 

- Blodtryck 80/120
- Järnvärde 135
- Vikt 52 (= +2kg sedan vecka 8 = strongt jobbat ändå 👏)

Med än så fick jag inte reda på men det är alltid något :-). 

Bebisen är tydligen 7,5 cm lång, har precis börjat få ett synligt lön och roar sig med att svälja fostervatten och kissa i min mage 👍

(null)