Bajs bajs och annat i den stilen

(null)

Egentligen skulle jag varit på lördagens. Hade sett fram emot det. Skulle sjunga en solo-vers i kyrkan imorgon. Hade sett fram emot det. Men, med ett nyblivet dagisbarn är vabruari ett enda bacillotteri. När Alfred äntligen blivit lite bättre i näsa och luftrör intar viruset föräldrarna. Jag har gått med blåsor på tungan flera dagar. Inatt satte det sig på lungorna och jag vaknade utan vare sig luft eller röst. Klockan ett dessvärre. Bättre nu men kan ju glömma att sjunga. Istället har vi lekt hos Wilma (kom ihåg kameran, glömde ta kort) och nu vilar vi i februarisolen. Jag kunde haft det sämre! 

(null)

Skönt för Alfie att få sova utomhus för en gångs skull. Han var uppe både inatt och tidig morgon så han behöver all sömn han kan få!

(null)

Vi kör på ännu en lugn helg helt enkelt. Alfred är mysig och busig om vartannat. Jag förundras över hur stor han blivit! Hur mycket vilja han har. Hur säker han är på vad han vill. Min långa rediga kille som fixar det mesta, inte alltid med föräldrarnas godtyckande.

(null)

 Ikväll kommer mina föräldrar hit. De har inte träffat honom på flera månader. Oj sån skillnad det blir för dem!

(null)
(null)

Igår var vi på en utflykt till Långsele, fick lite badrumsinspiration och fikade. Därefter slocknade Alfred i soffan och sov ända tills Danne for på jobbet. 

(null)
(null)

När han vaknade var vi båda hungriga, blöjan var fullkissad, Dante behövde ut - allt samtidigt som vanligt. Jag påbörjade  maten och drog av Alfie blöja och byxor. Släppte ut Dante. Ställde pottan i köket. "Mamma måste laga mat, du kan kissa om du behöver".  Såg i ögonvrån hur han bar iväg med den. Suck. Aja det gör inget. Det skramlar på toan. Kikar in. Alfred klättrar upp och hämtar bok. Springer ett varv runt köket. Föravinner igen. Ett par fötter sticker fram bakom dörrkarmen. Han stampar nonchalant med ena foten. Verkar tillfreds. Skuttar upp efter bara en liten stund. "Bajsssss". Jag går för att titta och mycket riktigt, han sprang och bajsade helt själv! Stolt kille. Stolt mamma. I sommar skippar vi blöjorna. Det räcker med ett blöjbarn i höst! 

(null)

Appropå nästa barn... graviditeten löper på. Veckorna går snabbt den här gången. Jag är ur det värsta illamåendet och den hemskaste tröttheten. Har inget tålamod med att må dåligt nu, vill bara fokusera på Alfred och jobb. Ändå känns det roligare nu. Jag är i vecka 14 (13+0). Andra trimestern. På måndag blir det första riktiga mötet med inskrivning, provtagning, invägning mm. Hoppas jag gått upp ett eller ett par kilo i vikt! Äter ju oavbrutet så vore märkligt annars. Om inte ens en månad är det dags för ultraljud. Det är skönt att det är mindre väntan i andra graviditeten. Jag blir lätt så otålig. Det är också skönt att: 
- Jag är ledig fredagar 
- Vi har ett badkar
- Jag vet vad som händer framöver, åtminstone på ett ungefär. 

Nu fryser mina händer. Dags att gå in och äta lunch (igen, åt korv hos Jennifer och Daniel för en timme sen).