En fredag lång som hela sommarlovet :-D

Det bästa med att vara inkallad på jobb en måndag är helt klart att få vara ledig på fredagen :-) sovmorgon ända till 05.55 (hehe) och fågelkvitter mot en ljus himmel när vi gick ner för trappan. Mängder av närhet och tid för både pyssel och projekt. I sakta mak dock. De senaste dagarnas regn och snö verkar ha fått fart på pollensäsongen och både Danne och jag är påverkade. Hos mig är det astman som slår till på riktigt. Danne har snarare varit gränslöst trött och snuvig. Inte bästa förutsättningarna för att få saker gjort men jag njöt ändå av att ha både tid och möjlighet till hemarbete. Tillsammans med Alfred fixade jag god frukost, röjde i köket, diskade, plockade och bäddade. Efter en förmiddagsvärd tog Lill-ungen och jag tag i sandlådeprojektet igen. Han skötte först hink och spade medan jag lassade jord i skottkärran. Sen åkte han sele när vi stjälpte bort jorden. Vi lekte med Dante mellan varven. När Alfie blev trött satt han och gosade i sjalen på ryggen medan jag grävde klart. Sen somnade han i min famn i soffan och sov i nästan två timmar. 
 
Danne handlade och lagade lunch och efter maten fick jag andas i nebulisatorn en stund. Jag tänkte tillbaka på förra våren då jag mådde så hemskt dåligt och på vändningen som kom med nebulisator. Det var vid den här tiden ungefär. Då var magen stor och jag var nyfiken på vem som växte därinne. Jag har inte blivit besviken :-) 
 
 
Klockan tre var vi bjudna till Karins familj i Väst Nyland, en favorit-markägare som jag red och gjorde voltige hos innan graviditeten. De har nu fått tillökning i form av en valp och Dante var därmed hedersgäst. Lille Frans, som redan är lika stor som Dante och fullvuxen i höjd och längd, visade sig vara en vacker charmknutte. Han blev genast kompis med Alfred och bearbetade sen ivrigt Dante tills de sprang runt och busade som två tokar. 
 
 
Vi gick en promenad och beundrade den vackra gallringen i niporna som jag hjälpt till med innan min föräldraledighet. De bor verkligen fantastiskt vackert och utsikten över älven och multråberget är till och med bättre än vår! Hundarna busade på och Alfred vred sig på min rygg för att hela tiden följa deras lek. 
 
 
Sen bjöds vi på fika i deras vackra växthus (inte alls avundsjuk nej). Alfred hade myror i benen och stöp på huvudet i en hink med vatten.
 
 
 
Då var Elsa så snäll och gick runt med honom så att han fick titta på hundarna och hoppa studsmatta.
 
 
Jag hann sitta ner dricka kaffe och prata en stund. Dante sprang och sprang och sprang. Han önskade nog att han var i toppform och inte en försoffad familjehund ;-). När hund och barn var trötta hälsade vi på hästarna en stund innan vi körde hem med lust och löfte att snart komma tillbaka. Alfred somnade i bilen och sov en bra stund efter att vi kommit hem.
 
 
 
Väl hemma fixade Danne, som piggnat till lite, middag och tof hand om Alfred en stund medan jag badade. När jag kom upp hade de hämtat en massa paket från brevlådan. Så här fin blev Alfred i sommarkläder från både mormor och farmor. 
 
 
Tänk, nu har jag haft en ledig dag lång som en hel semester och det är fortfarande TRE (!!!) dagar kvar på min helg :-D Hurra för den flexibla föräldraledigheten!