Soldyrkan och skattjakt

Imorse vaknade jag av att Daniel kom och la sig och Alfred satte sig upp i sängen. "Åh nej jag vill sova lite till" tänkte jag väl medveten om att klockan som mest var halv sex. Alfred kröp bort från mig och jag lät honom vara. "Danne är ju där och vaken". Så somnade jag om och vaknade halv sju. Då låg Alfred inkurad intill sin pappa och myste, nyvaken och med ett leende på läpparna. Efter det kunde det ju bara bli en bra dag :-) 
 
Vi spenderade nästan hela förmiddagen utomhus. Gick på promenad. Hämtade posten (väntade mig dock tom brevlådan på en lördag) och blev glatt överraskade över att hitta både Buffé och Vi Föräldrar i lådan. Drack kaffe (jag alltså) på altanen, bläddrade lite i tidningen och busade med Dante på gårdsplanen. Gungade lite igen. Tog en vilopaus på soffan då Alfie sov och jag kollade play-program. Lugnt och skönt. Alfred var snorig med ändå pigg och glad. Vi hoppas att det fortsätter i samma riktning nu!
 
 
Efter lunch, när Danne vaknat, gjorde vi en bilutflykt till Graninge Bruk. Alfred slocknade i bilen igen och solen sken. Sist vi var på loppisen hittade vi ingenting alls men nu hade det fyllts på med nya saker och vi gjorde massor med fynd. En nu köttkvarn köpte vi, en babypulka för endast 15kr och (mina favoriter) en vacker sittvagn till dockor...
 
 
Fredriksson provsitter
 
...samt en likadan spjälsäng som jag hade när jag var liten. Visserligen lyckades vi inte med nattningen ikväll men framöver kommer han förhoppningsvis sova som en igelkott i den! (ja först tänkte jag skriva som en kung, men med alla bekymmer de har så tror jag att igelkotten som går i vintervila varje år sover bra mycket längre och djupare). Det var nöjda skattjägare som återvände hem med fullastad bil och bara aningen lättare plånböcker :-D.
 
Nya sängen 
 
Jag i likadan spjälsäng