Slutet på en era

Imorgon åker vi söderut. Skåneresan innebär slutet på min föräldraledigheten. Herregud, hur ska jag kunna lämna lilla fina Alfred och åka till jobbet flera timmar om dagen? Samtidigt... det kommer bli skönt att arbeta igen. Dubbla känslor!
 
Nu är det killarnas tur här hemma!
 
 
 
 
 
 

Förkylningen har lagt sig och vi har orkat leva utanför husets väggar igen. Första dagen så jag och Alfred kände oss lite friskare åkte vi ju pulka och grillade med Lindblads...

... andra dagen hade jag fruktansvärt tråkigt hemma så igår bestämde jag tidigt att vi skulle bada. Skulle bara gå en promenad först. Alfred pratade glatt på min rygg och Dante sprang efter pinnar. Vädret var skönt så vi gick långt. Så somnade plötsligt Alfred i sjalen. När vi kom hem tog jag av ytterkläderna och Alfred fortsatte snusa vid mitt öra. Jag plockade ihop lite badkläder och fika. Kokade kaffe. Kollade mobilen. Alfie vaknade tillslut. Var lite gnällig så jag la honom vid bröstet. Bom så somnade han om igen! Inte förrän halv elva kom vi iväg och då hade jag nästan övervägt att stanna hem och tråka ännu en dag. Fast det var bra att vi åkte. Det är alltid mysigt att bada och nu träffade vi dessutom en söt pojke i samma ålder som Alfred och hans trevliga föräldrar. Alfred simmade runt. Vi fikade. Vi badade bubbelpool och simmade lite till. Det var en skön dag!

Dåliga mobilbilder från rolig förmiddag
 
På kvällen åkte vi till Selsjön. Vi var nämligen bjudna på Tupperware-party hos Jennifer och Wilma. Jag måste erkänna att jag var mest intresserad av sällskapet, huset och fikat men vi hade supermysigt. Alfred lekte bra med Wilma och Loui och Wilmas alla leksaker. Hon hade en massa fina färggranna saker som prasslade, blinkade och lät. Jag tänkte på våra lådor med träklossar, tygsaker, pinnar och annat "ekologiskt" som jag tycker är fint. Undrade hur länge till jag får välja leksaker. Ett litet tag till hoppas jag. Men kompisarnas saker är ju ALLTID bättre, inte sant?

Idag har vi varit på kyrkis och träffat Loui en gång till. Daniel följde med dit och vi passade på att gå en lång promenad förbi hembygdsgården. Där har Skogsstyrelsen huggit fram en fantastisk utsikt, det blir så bra! Promenaden var skön och därefter var det trevligt med kaffe, smörgås och prat medan barnen lekte snällt. Ja, de leker verkligen snällt med varandra utan att bråka eller bli ledsna. Jag vet inte om det brukar vara så i den här åldern. Skönt för oss i alla fall!

Där på kyrkis blev det än en gång så tydligt att en härlig era är över. Det här var sista onsdagen för mig. Nästa vecka är jag i Skåne. Därefter jobbar jag. Jag kommer sakna att gå dit! Hoppas för Alfies skull att Danne fortsätter med det.
 
Jag bar Alfred i sjalen till församlingshemmet, lagom svalt klädd i långbyxor och tröja men utan overall. På kyrkis läckte tygblöjan och han fick ha kortdressen på sig. Hem åkte vi bil med Paulina och Alfie såg så rolig ut med shorts, mössa, vinterstälvar och solglasögon :-)

Nu ska jag lägga plutten i sängen och hoppas att vi sover gott inför resan imorgon. Då åker vi till Sundsvall och på fredag blir det Skåne!

Efter en lång dag, där Alfred bara sovit en halvtimme vid bröstet kring tolvtiden, däckade han i selen strax innan sex och sov sen vidare i soffan medan jag åkte på kör.
 
 
#1 - - Jennifer o Wilma:

Finns badringarna att låna på Aqua eller har ni en egen? :D

Svar: Den fanns att låna där, tillsammans med en masa kul leksaker =)
Sara