Utnyttjar tiden bäst vi kan

Nu har mina föräldrar snart varit här alla tio dagar. En dag till hsr vi tillsammans, sen åker de hem. Jag tror att vi har hunnit med de viktigaste projekten medan vi haft så bra barnvakter. Jag har ju fått både jobba och vara borta på diverse arrangemang. På hemmaplan har pappa satt upp nya fönsterbrädor och grusat en liten uteplats (och lite andra pyssel). Jag har målat brädorna, rensat landet och rabatter, fått klart jordgubbslandet och lagt ut saker på Tradera. En del har redan blivit sålt, packat och skickat. Känner mig som jultomten trots att jag får betalt :-) Min gamla systemkamera är nu till salu för några ynka hundralappar så om någon vill prova fotografera med en bra kamera och inte bryr sig om ifall den är lite sliten och har tillbehör som inte är original tycker jag ni ska buda på den! 
 
Vi har målat tillsammans Alfred och jag
 
Kamerautrustningen är fotad och utlagd på tradera
 
Ett afrikanskt tyg är sålt, fållat, tvättat och redo att skickas
 
Någon rabarberfestival hann vi inte med idag. Vi åkte till granvågsniporna istället för där hade inte mina föräldrar varit. 
 
 
Alfred var först lite trött och myste på min rygg. Sen ville han ner och springa. Han hade knappt landat på marken innan han hittade en pinne att leka med. Därefter plockade han både kottar och löv. Tog pappa i handen och drog med honom för att titta på allt möjligt. "Titta dääää, titta dääää". Jag förundras hela tiden över hur många ord han fått!
 
 
Dante badade och jagade pinnar. Vi tittade på utsikten. På Alfred. På Dante. Efter en stund hamnade Alfie i sjalen igen och pekade bestämt ut var jag skulle gå. "Dääää" - det är en TALL. "Taaa, Däääää" - det är en BJÖRK "Dääää" det är en GRAN. Osv. Mycket läraktig och nyfiken elev! 
 
 
Nyfikenhet. Läraktighet. Mycket vilja. Det är några av Alfreds dominerande egenskaper just nu. Han tittar och pekar och kommunicerar med hela kroppen. Suger riktigt in nya ord och rörelse i totalt fokuserad stillhet för att en liten stund senare härma. Han vet att katten säger Iiiiaaau och fåret säger Bähähäh, kon Muuuu och hunden HOUHOUHOU. Han visslar med rösten när vi visslar eller när Dante ska komma. Han vet att mormors klocka säger ticktack och visar med fingrarna den pendlande rörelsen. Han får alla vuxna att sjunga Imse Vimse och kan alla rörelserna. När vi gör nya ljud härmar han efter lite eftertanke. Jag tycker att språket utvecklas för varje dag, både i ljud, tonläge, kroppsspråk och konversationsteknik. Men så har han fyra vuxna att prata med också. Två av dem (inte föräldrarna) följer snällt med vart han än går och lyder nästan allt han ber om. De har full uppmärksamhet på Alfred och hittar på nya roliga lekar. Vi njuter av att betrakta dem på avstånd och däremellan få tid för våra egna projekt. 
 
Vill ner i vattnet. Viiiiiiiiill!!!
 
Det har varit så himla roligt att ha föräldrarna här och jag tror de är nöjda. Kan dock tänka mig att de är rejält trötta när de kommer hem. Det är intensivt att umgås med en nästan ettårig liten pojke. Nu får de vila en månad innan vi kommer ner till Skåne. 
 
Kom morfar så går vi
 
Efter middagen när de gått in till sig i skånelöngan tog vi en promenad. Det är mysigt att bara vara lilla familjen också. Alfred åkte på Dannes rygg och de var så fina att jag inte kunde sluta ta kort. Danne sprang genom skogen och Alfie liknade av skratt. Underbara pojkar jag har ❤ Trots att jag saknar dem på dagarna är jag glad att de får så mycket tid tillsammans nu!