Elva månader

Tappade nyss bort hela inlägget och blev bara less på tekniken i allmänhet :-(. Just nu kan jag inte lägga bilder från kamera till telefon. Min dator säger att den är full trots att den inte borde vara det. Jag kan inte ladda upp till Flickr. Tekniken krånglar på jobbet. Jag blir less! Ibland vill jag bara strunta i all elektronik och ägna mig åt roligare saker istället. 
 
Gå på äventyr i naturen till exempel. I förrgår när Alfred, Dante och jag var på promenad hittade vi en liten ankunge i skogen. Det var egentligen Dante som upptäckte den, och han gjorde ingen ansats att ta den utan stod bara still och tittade. Vi tog med den till grannarna som har ankor och höns. Där får den det bra :-). 
 
 
Alfred har små äventyr var han än är, helt utan tekniska prylar. I kylskåpet finns det en massa roliga och färgglada saker att plocka ut. Alfred ta ofta chansen att hämta en banan, ett äpple, en morot eller en tomat att tugga på. Egna skatter är förstås extra goda! 
 
 
 En balja från Ikea kan vara bra till mycket mer än tvätt! Den här har agerat badkar, plaskdamm utomhus och just nu båt på köksgolvet. Alfred och Tova leker gärna i baljan. Plockar i och ur saker, pussas lite, åker runt på golvet om någon vill dra. Tova kan också sparka boll och bygga med klossar, men allra roligast är det just nu att ta på och av hennes lilla hätta. Vaaar ska mössan sitta? På näsan? På handen? På mamma? Men så tokigt!
 
 
Varje dag jag kommer från jobbet har det hänt nya saker. Nu traskar Alfred från rum till rum som ingenting. Han hämtar saker, delar med sig och matar. Han pekar i böcker och är otroligt kommunikativ. Härmar nya ord (gunga, bada, bajs, äta osv) och vill ofta visa samband han förstått. Om han visat en lampa (appa) så pekar han sen på alla lampor han hittar och ibland på något annat för att se om vi rättar honom. Jag undrar ofta om jag övertolkar hans gester eller om en 11 månaders greppar mer av världen än jag trott. Färger till exempel. För någon dag sen tittade Danne och Alfred på en röd katt i en bok. Alfie pekade då på katten, på Dannes röda byxor, katten och byxorna. Rött och rött. Idag tog vi en grön sköldpadda i badkaret (den är grööön sa jag) och han pekade mot handduken i samma färg. Så häftigt att få följa hans utveckling! Jag vill helst vara hos honom hela tiden, men det går ju inte.
 
 
Idag jobbade jag länge. Dante och jag var i fält elva dagen. Planerade två stora trakter, tittade på lite nya objekt och var ute med en trevlig markägare som sen skrev kontrakt i plattan. Det var en bra dag med fin utsikt, bra rågångar och effektivt arbete, fast väldigt växlande väder. Vi såg en stor orre, en rovfågel som jagade en duva och spår från björn och älg. Jag berättar för Alfred om jobbet och hoppas att han förstår åtminstone litegrann. Snart kommer även det vara en del av vår mysiga vardag. Jobbet som saga istället för bara frånvaro av mamma. 
 
 
Jag fick i gengäld höra att Alfred och Danne byggt koja vid soffan och att han varit väldigt glad och gosig. De har det bra tillsammans, pojkarna. Har picknick på köksgolvet, tittar på tåg, spelar mysik och myser i soffan. Jag får fina filmklipp på dagarna så att jag kan längta mer men sakna mindre. Det är tur! 
 
 
Efter middagen cyklade Danne till gymmet. Då tränade Alfred och jag yoga i köket istället. Mys mys! 
 
 
Nu säger det väg bara swosh så är han ett år! Bästa året nånsin :-).
 
 
#1 - - Caroline:

Så fina bilder och söt liten ankunge. :)