Vilken härlig dag

Ojojoj så mycket vi hunnit med den lugna och härliga dag. Den känns som minst tre :-) ändå sov vi till 06:20 imorse! Daniel fick sovmorgon till nio. Då hade vi ätit frukost, promenerat till mormor och druckit kaffe/lekt, cyklat till skolan och lekt på lekplatsen. När vi kom hem hann Alfred bara leka lite med pappa i trädgården men sen var det sovdags För herr "vill bara varA vaken". Trots att molntäcket mot alla odds öppnat upp för solen la vi oss i sovrummet och lillungen slocknade.
 
En dryg timme sov han och solen sken och sken. När han vaknade skyndade vi oss ner till skön. Alfred i bara blöja i sjalen. Jag barfota och utan tröja. Härligt härligt att bo ett stenkast från badplatsen! Alfred vaknade snabbt till intill min kropp. Pekade och pratade. När vi kom till vattnet ropade han förtjust "Anka kvack kvack". Sen plaskade och simmade han länge. Underbart! 
 
 
En lunch i gröna trädgården hann vi med också innan det var dags fär utflykt med Amsbys. Målet idag var söderåsen med paus i Billinge. Där ligger nämligen Fricks Spettekaksbageri. Norrlänningarna måste ju lära känna Skånes natinnan-bakelse! Den uppskattades faktiskt. Likaså kaffet i tunna koppar och den lummiga trädgården med bort i små mysiga krypin, halvt ute och halvt inne. Åk dit om ni är i Skåne sommartid <3. 
 
 
Vi kom till Söderåsen vid tretiden och började med en sen lunch för Amsbys och mera fika för oss. Alfred härjade på som ett yrväder, naken med skor på fötterna. Han hade en road publik i förbipasserande turister och underhöll gärna där han sprang runt på gräset. Efter en stund fick han på sig byxor och blöja och så gick vi ett varv på naturcentrat medan de andra åt klart.
 
 
Söderåsen är fantastiskt vackert! Jag är glad att vi hann med en tur dit. Det går att vandra där länge utan att se hela parken men vi gjorde bara ett kort instick på den mest dramatiska punkten - Skäralid. Vi gick ett varv runt dammen och en bit längs ravinen där Kåge kunde följa med på cykel. 
 
 
Sen tog vi oss an de 200 trappstegen för att se på utsikten. Då hade Alfred hunnit bli trött och satt och hummade med napp i munnen. Gullunge! Behöver jag tillägga att han somnade gott i bilen? 
 
 
Nu har vi ätit grillade hamburgare hos mina föräldrar. Alfred har fått leka och gosa, gå kvällspromenad och efter lång tid somnat hos mig i sängen. En låååång dag är snart slut!