Varje blomma var ett frö

Det går undan här hemma. Åtminstone för den kortaste i hushållet. Vi andra får nöja oss med att få väldigt lite gjort, men ha ganska så roligt under tiden :-). Idag har vi försökt ägna lite uppmärksamhet åt huset. Städat, tvättat, plockar undan. Jag var ganska så effektiv medan Daniel körde en sovtid med Alfred i bilen. Sen tog Danne över dammsugaren och vi andra höll oss undan i trädgården. Jag hade som intention att pyssla lite därute också. Och liiiite blev också gjort. Herregud så slut jag var efteråt.
.
 
Vi har nämligen ett riktigt busfrö här hemma just nu. Sötaste fröet i universum förstås. Med okynnig blick och höga glädjetjut pilar han fram dit han inte ska vara och gömmer sig från oss. Imorse när jag borstade tänderna blev det oroväckande tyst i vardagsrummet. När jag kikade in hade lill-token fått tag på min hårddisk som han ivrigt tuggade på, tyst och i smyg. Väl medveten om det härligt förbjudna. Danne byggde därefter en mur av forölj och fotpall mot dator med tillbehör. Strax därefter satt Alfred åter i hörnet med hårddisk i mun. "Men hur..." började Danne och hämtade ut barnet. Det dröjde inte länge, sen såg vi händer och knän trumma fram bakom soffan. Den hemliga tunneln! Smart krabat :-) 
 
 
Fast det var ju trädgårdsarbete jag berättade om. Jag försökte alltså stadga upp en vinbärsbuske. Under tiden försvann Alfred åt än det ena, än det andra hållet. Först in i Maj-Britts garage. När jag följde efter glittrade ögonen och han tjöt av skratt och sprang iväg. Sen var han plötsligt på väg efter grannarnas automatiska gräsklippare. Vi smög på den tillsammans en stund.
 
 
Sen ägnade han sig åt att äta jord och ju argare jag blev, desto roligare var det. Helt hopplöst alltså! Jag vann några minuter genom att hitta på en ny rolig lek och blev faktiskt färdig efter långt om länge. Färdig på alla sätt. Helt slut faktiskt! 
 
 
Ja han är ett litet frö, men ett charmigt sådant. "Företagsam" sa markägarna vi besökte på förmiddagen. Det kan nog stämma och jag är så stolt som bara mammor kan vara!