Du och jag Alfred

Förutom att gunga tyckte bebis-Sara väldigt väldigt mycket om att bada. Kanske är det latenta minnen av plask och lek som fått mig att längta efter att se Alfred i vattnet. 
 
 
Bada balja. Bada vask. Bada badkar. Det finns alltid möjligheter till vatten-lek. Här hos mormor och morfar är badkaret stort nog att krypa runt i. Väldigt spännande! Hemma på Sandsmon väntar en plastbalja i vuxenstorlek. Bästa födelsedagspresenten när ett riktigt badkar inte får plats i badrummet. Någonting att se fram emot när vi kommer hem :-) 
 
 
Jag gick på babysim när jag var liten. Det har vi på film. Sen fortsatte jag med simskola och därefter simträning tills jag blev överkänslig mot kloret. Efter det badade vi mest på skoj och tog simmärken på sommarloven. Fortfarande lockade vattnet lika mycket.
 
 
Alfred skulle börja babysim så fort som möjligt tänkte jag, men så krockade det med gympan. Sen började vi bada varje fredag istället. Lekte och myste själva eller med kompisar fast utan instruktör. Jag har många gånger tänkt att "vi måste åka på badhus i Skåne också så att mina föräldrar får se min lille fisk i vattnet". Vi gjorde det igår.
 
 
Vi åkte till Hörby som har ett trevligt badhus med bebispool och varm rehab-bassäng. Mamma hade kollat upp tider och det visade sig att bebisar fick komma innan badhuset öppnar på söndagar. Då är det en timmes glapp mellan babysim-grupper och vanligt bad och barnen får plaska fritt med en instruktör på plats om föräldrarna vill ha tips. 
 
 
Det ville vi. En duktig tjej lärde oss en massa sätt att hålla bebisen på i vattnet. Sen hjälpte hon oss dyka. Först skulle jag hålla Alfred på raka armar, säga hans namn, räkna till tre och ge ett kommando. Vi valde "Vatten". Så hällde hon vatten från en kanna över hans huvud. Han blundade och höll andan. Helt lugn. "Jättebra! Då gör du likadant och drar ner honom under vattnet istället" sa instruktören och visade hur han skulle glida på mage ner, som om han simmat. "ALFRED 1, 2, 3 VATTEN". Han dök som han aldrig gjort annat. Fick puss och kram. Dök igen. Bara två gånger och en på slutet. Det är tydligen tröttsamt för bebisen. 
 
 

Vi hade med oss matsäck som vi åt. Alfred fick både bröstmjölk och kex. Det kändes som när vi var små och spenderade hela dagen på Vanningen i Malmö. Mysigt och roligt. Vi var alla trötta efteråt. Alfred var helt slut. Jag en väldigt stolt mamma. Han sov i bilen ända till min lillebror i Helsingborg. Där fick vi fila, mys och musik men min kamera saknade minneskort så det blev inte dokumenterat. Väldigt trevligt ändå!