Sol och mer semester

Å så skönt att vara hemma! Även om vi fortfarande är snörvliga och trötta och mina luftrör brpkar på grund av förkylningen. På Sandsmon finns nämligen inte bara lugnet, tryggheten och hemkänslan utan även SOLEN! Dessutom sallad, jordgubbar, vinbär och ärtor och så Dante förstås.  
 
 
Vi har varit utomhus nästan hela dagen. Ätit ute. Dryckit kaffe. Tittat på Alfred som absolut inte var trött, om än lite snorig. 
 
 
Gräset har vuxit till en hel äng så efter lunch satte jag Alfred på ryggen och så blev vi klara med ena halvan. Varje varv passerade vi vinbärssnåret och Alfie fick "bäääää(r)". Mums! 
 
 
Två bilturer tog vi också, för att Alfred helt säkert skulle sova. Det funkar i princip varje gång. Ena turen fick Tova följa med och vår mysiga kille satt och kramade om henne med nappen i mun. Gullunge! 
 
 
Vi fick lite nytta gjort också, på de där bilresorna. Danne kollade upp var vi kunde hämta fiber-grejerna (nu MÅSTE vi snart börja med projektet!). Jag tankade, slängde skräp och handlade. Så hämtade jag en semestergäst. Ja, ingen mänsklig bekantskap utan en fluffig. En bärsjal på besök. Det finns nämligen en grupp på Facebook som heter Sveriges Semester Sjalare där man lånar sjalar av varandra för att få prova lite olika. Kul grej! Därför är min underbara Vanamo Kide Korento på utflykt i en månad och jag får fyra nya kompisar på besök. Spännande! 
 
 
Artipoppe Twobirds är först på tur. En lyxig sjal med Kashmir och annat fint i väven. Mycket dyrare än mina. Tjock och ganska glatt. Oväntat svår att spänna bra och inte så avlastande som jag trodde den skulle vara. Kan eventuellt bero på astman som gör mig då matt och andfådd när jag försöker knyta sjal, så jag ska ge den någon chans till innan jag dömer den helt. Dock väldigt vacker så jag passade på att ta lite fina bilder :-). 
 
 
En mysig promenad fick vi dessutom. Alfred var så gosig! Efter en stund knöt jag om från shepherds till en hög ryggsäck där han kommer upp i "nästan-huvud-höjd". Då började han först busa. Tog i mina öron. Gömde nappen. Pussades på kinden. Sen la han armarna om min hals och kramades länge länge. Sååååå himla mysigt! Vi gick tillbaka så. Pratade, sjöng, pekade och kramades i nästan en timme. Det är den bästa medicinen för en förkyld mamma och bebis. Imorgon är vi nog helt friska!