Nästa era börjar NU

För ett år sedan kom jag hem från vår Berlinresa. Solen sken men jag var astma-sjuk och var hemma några dagar efteråt. Hann läsa bloggar och ta det lugnt. Var orolig för barnet i magen.
 
 
För ett år sedan föddes en pojke av en bloggerska jag följde (och fortfarande följer). Hennes nedräkning tog slut medan min fortsatte. Det var lite konstigt, kändes tomt, men gav såklart en föraning inför vad som skulle komma.

För ett år sedan längtade jag så otroligt mycket efter livet som rörde sig i mig. Pojken som någon dag tidigare sparkat på Magdalenas hand. Som börjat kommunicera men sin omvärld. Det största som hänt mig.

Insåg jag då, på våren när den stora dagen närmade sig, att jag ett år senaste skulle tillbaka till jobbet igen? Jag visste om det, det var bestämt, men insåg jag på riktigt att allt ska bli vardag igen en dag?

Inser jag det ens idag? När bilen är packad med verktyg, kläder och pärmar. När väckarklockan är ställd. När frukosten står redo i kylen? Nej, jag gör knappt det.

Det ligger nämligen en pojke på in arm som har en tredje tand på väg och är mammigare än på länge. En liten liten niomånaders pojke som ropar mammamamma med ledsen röst åtminstone var tionde minut. Som behöver sutta och sms för att komma till ro ibland och vill hänga sjalen för att ladda batterierna.

För både min och Alfreds skull har jag planerat in Alfie-tid nästan varje jobbdag den här veckan. Nu får det bli mjukstart. Till helgen utvärderar vi och ser om han behöver mer eller mindre mamma veckan därpå. Jag har ett fantastiskt jobb där jag kan välja tider och platser för jobb och ha med både barn och sambo i skogen när det passar.

Det går bra. Det går bra. Det går bra. Fy farao så skönt när jag kan säga de orden och känna, veta att det stämmer!

 
#1 - - Anonym:

Det går bra ska du se Sara! 😊 Jag började jobba 20 % redan när Alfred bara var 5,5 mån och 75-80 % när han var 7 mån. Det är tufft i början och det hade inte fungerar utan en trygg partner. Men det blir lättare med tiden och vilken glädje det är att dela sitt barns första år med sin partner. Att dela på det mysiga, det jobbiga, det roliga och dem sömnlösa nätterna 🙈 Nyttigt för alla parter helt enkelt. Ha en fin jobbdag imorgon 😊 Kram Emma

Svar: Tack Emma! Skönt att höra, och det känns mycket bättre efter en väldigt lyckad första dag.
Sara