Halloween

" Titta Daniel, det finns jättemycket kul pyssel att göra till Halloween. Ska vi bjuda hem familjerna?" "Visst, då kanske vi ska göra en spökrunda i skogen också!" 
 
Japp, precis det var ingången till fredagens tillställning. Plus att det förstås var ett perfekt tillfälle att träffas och leka lite med vuxna och barn. Maten blev enklast möjliga. Hamburgare och korv, precis som i princip alla andra gånger. Dock med en liten twist:
 
 
Korv och burgare är ju bästa anledningen att elda. Vi körde på både grill och lägereld. Självlart var det välkommet att grilla vad som helst. Marschmallows till exempel :-). Det utnyttjades till fullo! Vi har kompisar som går in med liv och lust för precis allt vi hittar på. Det är en fantastisk egenskap!
 
 
Jag dukade bordet med en klementin, en pensel och en färgtub på varje tallrik. Klementinen målades till pumpa. Pumpan kastades sedan på ett torn av spöken. Det blev POPULÄRT minst sagt :-D. Imponerande kreativitet och pricksäkerhet i alla åldrar måste jag säga. 
 
 
Kreativiteten visades förresten redan när sällskapet steg innanför dörren. Halloween inbjuder nämligen till utklädnad och det kom en munk, en vampyr, häxor, ett skelett, mimmi mus, super-sura-sunk-sara (det var jag) och en liten spindelbebis. Inte dåligt!
 
 
När denna fantastiska uppsättning karaktärer kastat prick på spökena uppenbarade sig en ledtråd som startade skattjakten. MAN MED SKÄGG OCH FISKEHATT VET VAR DET FINNS GÖMT EN SKATT. Responsen var omedelbar. Reflexer på. Ut i mörkret. Lagom mycket pirr i magen.
 
 
Sällskapet letade sig från en tavla i köket, via en väska i hönshuset, över till stugan på andra sidan vägen och så in i skogen. Maja tog täten, kavat som alltid. Vi snubblade efter i mörkret. Ficklamporna hittade små spök-reflexer som visade vägen. Så plötsligt hängde ett gäng händer på en gren. Fyllda med popcorn. Vi hade tvivlat litegrann på populäriteten i just popcorn men det var idel glada miner. På vägen tillbaka stannade vi till och beundrade Sandsmons fina stjärnhimmel innan vi återvände till vårt varma kök. 
 
 
Den mysiga dagen avslutades med fika och prat. Supergod pumpapa från Lindblads. Kreativa chokladspindlar och råttor från Lundquists. Glass och spökmaränger från oss. Mys med en trött Alfred och hans stora nalle. Klockan sju fick jag och Alfie smyga iväg till sovrummet. Då orkade den tappre hjälten inte hänga med i svängarna längre. Han hade sugit in varenda intryck från kvällen och njutit av uppmärksamheten från både vuxna och barn. Hans kusiner, mostrar och morbröder känns det som. Så himla glad att ni finns :-)
 
 
Tack för en mysig dag!